6.1.06

Елемент на Хаос

Не мисля, че зарчета, теглене на чопове и генериране на всякакви случайности е вариант за стратегическа игра. А пък сухата математика, например при сраженията, е просто нон сенс! Всеки знае, че почти няма сражение, при което сутринта да не е валяло и някоя особено важна част да не се загубила по-пътя. Да не говорим, че сражения са печелени от и от внезапно изникнал оркестър в тила на врага или ако сме в Осемнайсти век- епохата на играта – от Фанфан Лалето и неговите приятели!

От затруднението ме измъкна Де Комиц, на драго сърце прие да играе както сам го нарече „Елемента на Хаос” в играта. С това се въвежда параграф:

#2.3 В „Кралският дом” има и един специален участник, който контролира пиратите в Карибите и Ормузкия пролив – пиратския бряг, а също така произволните действия на Алжир, Тунис и Крим, силите му са както са посочени в правилата  от параграф # 13.95 за флот и 30 ескадрона за Крим. Действията му са случайни, само в изброените райони, но периодични. Срещу него са възможни всякакви мерки от военно или дипломатическо естество. Със средства не разполага, не се опитвайте да го подкупите.

Понякога той ще подава на посредниците и „метеорологична информация.”  - тук или там в световния океан ще има бури. Ако там по случайност има ваш флот, е възможно той и да пострада.



2 Коментари:

Anonymous Анонимен said...

До тук добре. Обаче се налага да те поправя за географията. След Пиренейският договор от 1659г. Франш Конте е част от Франция, а не от Испания. Нека бъдем коректни.

8:32 пр.об.  
Blogger danailissimo said...

Ще проверя

5:59 сл.об.  

Публикуване на коментар

<< Home